Aranykalászos gazdaképzés szinte minden érdeklődő számára elérhető, aki gazda szakképesítésen belül azt a részt szeretné megszerezni. Ehhez nem is kérnek mást, mint hogy a tanulni vágyónak legyen olyan kompetenciája, mely a mezőgazdasági szakmacsoportra elő van írva, ezt pedig könnyedén meg lehet szerezni a szakképesítés előkészítését szolgáló évfolyamon. Az előkészítőre történő beiratkozáshoz az általános iskola elvégzését igazoló dokumentumot kell bemutatni.


A külföldi utazások egyre sűrűbbek, és egyre többen gondoskodnak is arról, hogy az utazás tényleg gondtalanul teljen még akkor is, ha valami nem várt esemény következne be. Az utasbiztosítás megítélése sokat változott az elmúlt években azonban még mindig sokan indulnak útra érvényes utasbiztosítás szerződés nélkül. Amennyiben busszal utazom külföldre a jegy árában benne van a biztosítás?


Hamupipőke - Walt Disney stúdió 1922-ben kezdett el foglalkozni Hamupipőke alakjával és 1950-re készült el az  egész estés rajzfilm.  Rendezői a mesének: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske. Producere Amy J. Bailey volt. Három Oscarra is jelölték olyan nagy sikere volt. A Bibiddi bobiddi boo (Csiribi-csiribá bó) című dal az év legjobb dala lett.


A Balaton északi partjának talán legszebb és leginkább kedvelt városa Balatonfüred. Az akár több hetes tartózkodásra is elegendő látnivaló, szórakozási lehetőség és programajánlat sokakat vonz a területre, és nem csak a főszezonnak számító nyári hónapokban.


A parlament elfogadta a pénzügyi módosító javaslatok között a kötelező biztosításra vonatkozó változást, életbe lépett az évközi többszöri tarifamódosítás lehetősége. Ez jócskán átalakíthatja az egész biztosítási piacot, kérdés, hogy milyen irányba fordulhatnak majd a díjak alakulása. Várhatón minden esetre az ügyfelek talán jól járhatnak.


Valóvilág 6 – VV6Ez év őszén a hírek szerint indul a Valóvilág6, lehet, hogy a legjobb valóságshow lesz? Az ötös széria nézettségét tekintve, elképzelhető, hogy a műsor készítői még egy lapáttal rátesznek, kérdés mi van még a tarsolyukban?


A hazai időjárás egyre gyakoribb, hirtelen változásai az állatok természetét, viselkedését nagy mértékben befolyásolják, megváltoztatják.


Hazánkban a mai fiatal – 18 és 26 éves – korosztály a pillanatnyi helyzetet tekintve addig érzi magát biztonságban, amíg a családi, szülői háttér biztonságát élvezheti. Nagy százalékuk jár főiskolára, egyetemre, ezt pedig nem is tudnák többnyire saját maguk finanszírozni. Akik szerencsés helyzetben vannak, azok a tanulmányaik végeztéig legalább számíthatnak a szülői támogatásra még akkor is, ha ez a családnak időnként kisebb nagyobb megerőltetést is okoz.

Egy a fiatalok körében végzett felmérésből az derül ki, hogy családi házról álmodnak a fiatalok, de eladósodás nélkül. E mellett a többségük inkább hajlik a bérlésre, ez sokkal elérhetőbb számukra. Kétszáz 18 és 26 év közti megkérdezett közül 63 százalék tanulmányait folytatja és jelenleg még a szülői házban lakik, de nem is nagyon látnak esélyt arra, hogy záros határidőn belül nagyobb anyagi megpróbáltatás nélkül saját lakáshoz tudnának jutni. Ma Magyarországon ez a korosztály igen nagy arányban választja a továbbtanulást, de épp e miatt a család elsősorban ezt támogatja anyagilag, hiszen a fiatalok java nem ingyenes tanulmányokat folytat. Ezen felül már ritkaságszámba megy, amikor egy család meg tudja teremteni a tovább tanulás feltételeit a gyereknek, netán gyerekeknek és ezen kívül még saját lakás megvásárlására is futná.


Az alul felsorolt információkban olvashatjuk, hogy a forintosítási törvény a február 1-jén hatályossá vált forintosítás árfolyamáról mit is mond pontosan: a pénzügyi intézmény köteles a fent említett fordulónappal az adott devizanem