Ha ilyen probléma lép fel háztartásunkban és nem szeretnénk rögtön szakembert hívni, akkor van rengeteg házi praktika, amivel próbálkozhatunk. Ám ezek használata előtt tudnunk kell azt, hogy vannak, esetek mikor többet árthatunk, mint amennyit segítenénk, illetve azt is, hogy ezek csak ideig-óráig szüntetik meg a problémát. Ha a mosogatónk vagy épp a fürdőszobai mosdókagylónk dugult el, akkor az első, amit tehetünk, hogy leszedjük a szifont, mivel elképzelhető, hogy ebben tapadt le valami. A szifon alapos kitisztítása az enyhébb dugulásoknál megoldásként is szolgálhat.

 

Dugulás megszüntetése

A dugulás az egyik legnagyobb probléma, mely minden esetben rossz időben jön, mely minden háziasszony rémálma. Nincs olyan időpont, mely alkalmas lenne a dugulás fogadtatására. Éppen ezért lényeges, hogy ezekre az esetekre felkészültek legyünk. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal a ténnyel, hogy a dugulás kialakulásáért a legtöbb esetben a zsíros szennyeződések és az apróbb porszemek a felelősek. Ezek az anyagok a csővezetékek falain megtapadnak és folyamatosan duzzadnak mindaddig, míg dugulás kialakulását nem okozzák. A dugulás kialakulása megelőztető, azonban ha kialakul azonnal lépnünk kell.   

A duguláselhárítás első lépése minden esetben, hogy a lehetőségeinkhez megfelelően megállapítsuk a dugulás helyét és méretét. Ez nagyon fontos lépése a folyamatnak, hiszen itt dől el, hogy a dugulás elhárítása házilag megoldható e vagy szakember beavatkozása szükséges. Amennyiben sikerül meghatározni a dugulás helyét és méretét úgy a legfontosabb, hogy a megfelelő lépéseket tegyük a dugulás megszüntetése érdekében.

Nagy a felelőssége ebben a helyzetben, hiszen el kell döntenie, hogy a dugulás házi módszerekkel orvosolható e vagy feltétlenül szakember segítségére van szüksége. Ha úgy ítéli meg, hogy a dugulás házi módszerekkel is elhárítható úgy azt kezdje meg a lehető legrövidebb időn belül. Ha a megítélése szerint szakemberre van szüksége úgy hívja a legjobb szakembert. A duguláselhárítás szakember kiválasztásánál ne csak a szolgáltatás díját vegye figyelembe, hanem a minőséget a gyorsaságot és minden esetben a garanciavállalást is.